annual dinner ppu

Assalamualaikum~

wah! lama gila aku tak update kan??
rindu dak wei nk baca??hoho~:p
err..hari tu kan,aku ada exam! Seminggu..
tapi bukan STPM lagi la..exam ni under sekolah ja pon…tapi cikgu2 kata,anggap ja exam ni macam trial..sbb STPM tak lambat dah..tak sampai sebulan pun dari sekarang!cuak gak la rasa..hee~
emm..alhamdulillah sebab semua paper aku dapat jawab!tapi..jawab ja la…betoi ka dak,aku tak tau..hehe..dalam banyak2 paper an,aku rasa paper kimia aku memang fail lah!haish~terok betoi la…L
mana tak failnya,study last minit..pastu malam exam tu boleh pulak aku tidur awai..ish3..
tengok2 nak jawab esok,memang blurr gila la otak aku…apa soalan tu tanya,aku tak paham..haish!


ANNUAL DINNER PPU

ok!habis dah cerita bab exam..
la ni,aku nak cerita pulak bab dinner~
hehe..pada 10/10/2012,telah berlangsungnya dinner ppu..khas utk lower & upper six termasuk semua cikgu2 tingkatan 6…(cewwah~ada gaya pembaca berita dak??:p)

Tema untuk majlis ni simple and stylo!
fuiyo0o~haha…dapat2 tau tema nieh,otak aku terus berfikir,baju apa la aku nak pakai malam tu nanti…haish!tak pandai aeh aku nak bergaya2 nieh..satgi kalau lebih2 satgi orang kata apa pulak kan..almaklumlah,aku ni tak la cun mana pun..dapat cop ‘over’ satgi buat malu ja..jadi,malam tu aku pilih nak pakai baju kurung ja la…selesa pun selesa..tak payah duk cover apa2 dah kan..aku tak ikut tema simple and stylo tu..tapi aku ikut yang menutup aurat tu…hihi..:p

Disebabkan aku duk asrama malam tu,memang tak tau la nak pi ngan sapa an..nak suruh ayah aku pun,kesian la pulak…dah la dia penat kerja..nasib baik la kawan kepada kawan aku nieh dengan senang hatinya nak tolong ambek ngan hantar kami malam tu..alhamdulillah~:D
Nama dia farez..(aku tau la eja nama dia macam na..:])malam tu,lepas siap2 apa semua,dalam pukoi 7 lebih2 nak dekat pukoi 8 tu dia mai ambek…yang tumpang dia malam tu 3 orang ja..aku,fizah ngan shahirah..yang lain semua pi sendiri..sampai ja kat hotel tu an,aku tengok semua kawan2 pompuan yang lain an,cantik gila!!haha..comey2 ja semua..pandai bergaya lak tu..jeles tengok..hee~
 menunggu ketibaan ragini~
dengan azida!!
haa~ragini dah mai dah~
:D
dengan azwa!kawan seasrama..:)
dia comei an??
jeles tengok..


Haa~ni la nama meja aku..comey an?comey an? tapi tengok depa eja salah..dah tak comey dah la jadinya..ish3!ni nak marah niehh!:p setiap meja ada 10 orang..tapi meja comey aku nieh ada 9 orang ja..tak cukop sorang…
Majils start dalam pukoi 9 camtu..nak tau dak?sal jadi MC kot~wow!haha..sal mana?ala~classmate aku yang comey2,ayu2 2 la…dulu an aku penah cita pasai dia kat ampa..lupa dah ey~??



Tengok!comey gila dia malam tu an!aku tengok dia steady ja cakap..kalau suruh aku la jadi MC,memang tak berjalan dah  aku rasa majlis tu…haha..ketaq kot nak cakap depan orang ramai!bangga ah aku ngan kawan aku..:p

lepas ucapan pengetua ngan pengerusi ppu semua tu,kami dah boleh start makan!!
hoho~masa yang dinanti-nantikan..:p
tapi elok nak bangun ja,tengok,ramai gila orang dok berat0q qmbek makanan..:(
jadi,kami pun snap2 r dulu..haha..

puas dah snap,jom kita makan lak!hee~
best gak la makanan dia..ada ayam!!wee~hehe..

tapi kan,tapi kan,elok2 aku lepas habis makan,perot aku buat hal!!
sedih gila kot~!
tak leh la nak snap banyak2..tapi snap gak la..hehe..
(ayat cam keling~:p)
persembahan time makan~
sweet couple buat persembahan..:)
lagu untuk dia!!

3 suara~
tiha,hani,alya!!
lagu aku suka dia..

 ni time lepas makan!!
time aku saket perot tau..tapi tengok tu!
aku maseh leh tesenyum kot~hoho~
 dengan teman semeja study..
kak syikin!

 dengan sal!!
dah abeh makan tu an,ada la cabutan bertuah tau..
first2 tu,banyak dapat kat cikgu ja..
frust gak la an..tunggu punya tunggu kot2 number aku depa sebut,tapi dak pun..:(
muka aku time tu memang mundong gila dah..:p
sampai kak syikin harun kata,
"tengok2,dia buat muka dah..takpa,mai kita doa mintak2 la bagi nabila dapat satgi,,amin~~"
haha..pastu nak tau dak,
elok2 aku dok minum kot time tu,tengok2 depa sebut number bertuah aku!!
tekejut gila kot aku time tu..memang tak sangka langsung!!
perasaan aku time tu tak tau la nak cakap cena,sedih,gembira,tekejut pastu gabung jadi 1!
haha..harap2 la gambar aku time p ambek hamper kat depan tu,tak telekat masok mana2 kamera..
aku rasa memang burok gila kot muka aku time tu..T_T
yala dengan senyum yang macam nak nangis..pastu mesti mata aku time tu sepet gila2 ah!
haha..burok2~
no.betuah aku..0094!!
tengok3!!
muka eksaited dapat hamper besau~
haha
 tak abeh gi eksaited..haha..
dengan kak ama!!
azida ngan sal~
lepas cikgu semua balik,depa ada sambut besday asyraf a.k.a abang kot kalau tak salah aku..:p
hee~
pastu balik!!
haha..malam tu aku tidoq lena gila kot~
sampai pagi tu kawan aku mai kejot an..
tapi esok tu aku ponteng kolah bab saket perot~:p
k la,bye2 semua...nak sambung study!















selamat hari raya! :D

assalamualaikum!
tadi kan ampa dengar @ tengok dak pemohor besar raja2 tu cakap esok raya??
apa??tak tengok??
ish3...
mesti tengah khusyuk buat ktupat tu..haha..:p
meh kita flash back lek nah...jom2!



dah??
jadi ap lagi??
cepat pi ir0n baju raya!
es0k buat pulak tak dak letrik jenoh..haha..
cena raya ampa??
mesti meriah gila an??
hee~
apa2 pn aku nak ucap selamat menyambut hari raya kepada sluruh umat islam kat dunia nieh!
semoga raya taun ni boleh memberi seribu makna..amiin~
pada keempatan ni juga aku ingin memohon maaf andai kata aku ada buat silap dengan sapa2 yang mengenali aku...aku mintak maaf sangat!
aku pun nak mintak maaf gak kalau2 aku ada sakitkan hati ampa,janji2 yang aku tak tunai,terkasar bahasa,perangai2 aku yang ampa rasa menyampah..aku mintak maaf..
aku memang annoying sikit..hehe
mintak maaf tau!
aku manusia biasa...tak sempurna dak tak akan lari dari membuat kesilapan...:D
akhir kata,
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

psst~tu baju raya taon lepas..hee~
taon ni warna hijau!
:D


NO TITLE





weyh!
assalamualaikum~
lama gila kan aku x update blog??
hish...sebenarnya aku tak la busy sangat..
cuma malas gila nak update blog..hehe..^^
eh!aku ada gitau ampa tak lagi eyh yang aku sekarang dah tinggal di asrama??
dak gi an??haa...ni dah gitau dah...:)
aku pun dah pindah sekolah..
sekarang aku bersekolah di SMK DATO'SHEIKH AHMAD,PERLIS
jadi masa aku untuk mengUPDATE blog ni dah tak banyak macm dulu la an...harap paham la noh..hihi..
hari ni aku nak cita apa eyh??
taktau la wei..
rasa macam takdak cita ja nak cita...hmm..
.
.
.
.
.
.
.

ha!aku tau dah nak cita apa!!
hehe..nak tau dak,nak tau dak??
hari khamis malam hari tu an time aku duk asrama....ada sp0tcek!!
yang peliknya dom aku sorang ja yang kena...ish3..
cikgu tu macam tau2 ja...
cuak dak??
op c0z la weyh...dah la malam tu aku tak bawak fon pi study kat bilik study..duk tinggal lam loker tu ja...
tengah syok2 aku duk menikmati burger sambil duk baca buku lam bilik stdy tu an,tiba2 ada la sorang budak dorm aku mai panggey..
"kak2..jom balik dorm..cikgu tengah tunggu dah tu dalam dorm..."
"ha??cikgu nak buat apa??"
"spotcek la kot"
mula dah aku cuak gila!"macam mana ni??fon kami ada dalam loker??"
"tak pa eh..cikgu nak cek dorm ja kot..jom balik..cikgu duk tunngu dah tu"
"ok2"
masuk ja dalam dorm tu aku tengok semua orang pakat bukak loker pastu duk tunggu ja tepi loker depa tu...
peh!!cuak gila kot time tu...tangan aku time tu mang shaking gila la an...jantung aku lak duk dupdap2..hish!
tak pandai cover langsung la aku nieh..
lepas bukak2 loker aku pun duk la atas katil...
sambil duk tunggu ikgu mai cek loker aku tu,aku pun ambek la air minum..nak tutup shaking sebenarnya..haha...:p
cikgu mai ja kat loker aku cikgu tanya..
"awat ni??"
"tak dak apa eh..penat naik tnangga ja..:)"
"eleh..naik tangaa sikit tu pun penat??"
aku senyum ja la..
haha..
cikgu pun mula la cek loker aku..
fez dia bukak drawer..cuak gila la an muka aku time tu..
dah memang aku letak fon aku dalam tu...hish!!
tapi aku tak la letak bulat2 ja..aku cover la sikit an..hehe..
pastu cikgu tutup drawer..dia cek la kat rempat2 len pulak...
aku lega la sikit an..pastu cikgu tanya..
"kamu bawak henfon dak nieh??"
aku sengih ja...haha..
"kalau kamu bawak,bawak keluar la..,nanti cikgu jumpa nanti susah nanti.."
aku buat taktau ja..haha..
pastu abeh semua,cikgu tu pi cek loker orang lain lak..fuhh~!
lega wei...haha..
alhamdulillah~:D
pastu dah semua tu,cikgu lak duk interview aku..biasa la budak baru..:)
lepas cikgu balik budak2 dorm pakat duk tanya..
"macam na kak nbila??kantoi dak??"
"naseb bek ta kena..alhamdulillah~:)"
hee~pengalaman wei..
hmm...minggu ni nak bawak dak??
tak boleh wei kalau tak bawak...susah tau..aku macam tak leh id0p tak dak fon...
awat taktau..hmm...padahal bukannya aku guna sangat fon tu...
ish3..
tapi kali ni aku akan ambek langkah berjaga-jaga la..hehe..
i/allah selamat..:)

wei2,tengok dak lagi cita ni??
bez dak??
aku suka la lagu dia...
jom layan...:)



bahagia...:D







penat! :(



assalamualaikum!
ampa semua sihat??
lama noh aku tak update bl0g...

sorry la,aku busy glerr skarang..:)
kerja sek0lah bertimbun2!
f0rm 6 ni penat kan??
hmm..sabar ja la...bak kata pepatah susah2 dulu,senang2 nanti..hehe..
aku ingat nak mintak asrama...tak larat wei nak berulang...
tapi bila pikir lek,klu aku dk asrama mcm na aku nak pi tuisyen??
hmm...buntu l0rh~
nk tw x wei??
hari tu aku smpai dmam sbb x ck0p rehat!
haha..ter0k glerr..aku pun tak paham apa yang penat sangat..
aku tengok kwan aku biasa ja...dia lagi terokaku rasa...abeh kelas kdg2 2 smpai 3 lbeyh..
aku tiap2 hari 125 boleh lek umah dah..hehe..awal an??
tapi keluar sekolah ja 125...sampai umah pukol 4 lebih kdg2 2...
aku kan nek bus~bus puk0l 2 bukannya ada...jadi,terpaksa la tunggu sampai puk0l 3...
aku rasa aku demam sebab aku penat menunggu k0t~
haha..:p
lek umah puk0l 4 pastu mandi2,makan2 terus buat kerja sek0lah...
tak dak 'can' langsung nak tid0!haha...
time buat kerja sek0lah tu lak,kalau aku asyik tak dapat jawapan ja mula la nak bebai ngan semua orang...haha...kerja sek0lah selalunya math..jadi harap paham la..wee~haha...:p
tiap2 malam puk0l 1130 baru tid0...
pagi lak puk0l 5...normal la tu kan??haha...
kalau aku tak yah pi tuisyen pastu aku duk asrama,aku rasa lagi el0k k0t...kan3??
tak la banyak sangat masa aku abeh duk tunggu bus tu...
pastu tak la penat sangat kan aku rasa...
hmm..hari isnin ni aku ambek borang asrama !yeah~haha...:D
wei2..best tau belajar sekarang aku rasa...mungkin sebab aku focus kot kan??aku rasa semua yang cikgu ajar tu semua masuk lam kepala otak aku..hihi..:)
biasa la..time spm dlu aku bnyk sembang ja lam kelas...haha,,,tak mau dah cm2!
aku dah berubah!!:)
pastu kan tiap2 hari mulakan dengan senyuman pastu ada azam baru tiap pagi...mesti semangat gilerr~
komp0m!haha..:)





random~

assalamualaikum!
emm...ampa semua sihat tak hari ni??
makan dak gi??
hehe..
hari ni aku nak cerita pasai macam2!
haa...agak lama aku rasa aku tak update bl0g an??
jadi hari ni aku nak cerita semua yang aku nak cerita kat semua orang yang rajin duk baca bl0g aku ni la...:p\
hee~
wei2!aku sekarang sudah bergelar budak sekolah!
cewwah~haha...f0rm 6 ja pn...
hmm..jom2 aku nak cerita!


9.5.2012
hari ni aku bangun awai!hehe..tak sabar nak pi sek0lah...lepas mandi,iron baju semua,aku pun siap2 la nak tunggu ayah aku balik kerja...kami nak pi jpn kedah..dalam puk0i 9 pagi macam tu la ayah aku balik pastu ter0s pi...sampai kat jpn tu,aku tngok ramai glerr orang...semua yang berurusan kat situ semua pasai f0rm6..
depa pun nak tukar sek0lah gak..macam aku la..hehe..:)
aku ingat an susah..tapi senang ja...dia just mintak surat tawaran f0rm6 yang aku dapat time kat perak dulu tu pastu dia pr0ses2..pastu dia bagi kat aku surat tawaran yang baru...surat tawaran ke f0rm 6 di smk jitra untuk aliran sains~
dapat ja surat tawaran tu,aku ter0s tanya orang tu "err..ni boleh pi sekolah dah ka??"
pastu dia jawab"ha..boleh la..kalau nak pi lani pun boleh.."
aku pun apa lagi senyum sampai ke telinga la..
haha..
tapi ayah aku ajak makan dulu sebelum pi sek0lah..lapar l0rh~
dalam puk0i 10 lebih2 camula baru aku sampai sek0lah..
mula2 tu ayah aku kata nak tinggal aku depan gate pastu suruh aku jalan sendiri masuk sek0lah..
aku ok ja la...pastu bila sampai bet0i2 depan gate aku takot la..hehe..so,aku pun ajak la ayah aku pi teman aku..
mula2 kami pi pejabat sekolah..otw nak naik pejabat tu aku jumpa kawan aku..pastu dia pl0k aku..
waa~terharu gilerr asa..haha..
naik2 pejabat dia kata kena pi dewan ter0s..daftar kat sana ja..
ok,aku pun pi la dewan ngn ayah aku...sampai sana,isi2 borang,ter0s duduk dengar ceramah..
haha..agak memboringkan la...:p
ayah aku dah lama dah balik...
dia suruh aku balik naik bas nanti.. 
puk0i 130 kami keluar sek0lah..ter0s pi tunggu bas kat stesen dia la..
ingat boleh la naik bas puk0i 2..tgk2 puk0i 3 baru bas mai...haish~
tapi tak pa la...janji b0leh balik...
sampai ja kat pekan kodiang aku pun k0l la ayah aku sur0h mai ambek..
nak tau ayah aku kata apa??
"abah ada kat sint0k nieh..baru lps dftar bal0ng ambek lesen..dikwa sampai dah ka??ha..pi makan2 dulu kat kedai makan kat situ..satgi abah sampai la.."
tudia~aku dengan pel0h2 ni nak sur0h aku pi makan pulak..dah la penat baru balek sk0lah..:p
tapi memandangkan per0t aku pun tgh lap0,aku pun pi la oder pasemb0r dengan teh ais kat kedai apa tah..
agak malu la time tu...dengan pakai baju sek0lah pastu duk sorang pulak..haha..
puk0i 5 lebih gak la baru ayah aku sampai..jen0h tunngu w0i~
haha...

10.5.2012
ok,aku bangun awai pagi ni sebab kononnya nak pi sek0lah naik bas!
haha...
tapi tak boleh sebab lewat dah la kot~
jadi,terpaksala ayah aku hantar aku pi sek0lah...
sampai sek0lah,kawan aku duk tunggu dah kat gate..:)
pastu kami jalan sama2 masuk dewan..
hari tu depa ada baca yasin...memang tiap2 hari khamis depa baca yasin...:D
lepas baca yasin semua,kami pun angkat la meja susun...nak sambung orientasi la..nak buat apa lagi..
haha..
memang memboringkan!
masa aku banyak habis duk sembang2 ngn kawan ja...haha..
puk0i 945 rehat!
eksited glerr~haha..lapar k0t..
pi kantin aku makan nasi ayam dengan air mango..mahal k0t~semua tu dah 3.50 dah...
ish3..lama2 mcm ni pokai aku..:p
tapi tak kisah la...janji per0t kenyang..:)
masuk balik dewan...
cikgu2 start bagi ceramah kat depan,kami lak start duk buat kedai kopi kat belakang..haha..
sampai puk0i 1,orientasi abeh...kami semua kena gerak duk lam kumpulan bincang pasai permainan untuk hari guru nanti..pastu balek...
sampai kat stesen bas,ayah aku k0l..dia tak bagi aku nek bas...dia suruh aku balek ngn dia sebb dia pn duk ada kat jitra gak time tu...aku pn ok ja..:)
lagi best..jimat duet..:p
dah sampai rumah semua..dalam puk0i 5 ptg tu kawan aku mai ambek aku kat rumah pastu pi jalan2..
dan gak la aku beli beg 1..:p
10 engget ja k0t..haha..

13.5.2012
macam biasa!hari ni pun aku bangun awal gilerr..eksaited nak pi sek0lah..haha..
lepas siap2 apa semua aku pun kejut an la abg aku..suruh dia hntr aku nek bas..
sementara dia pi gosok gigi apa semua,aku pun pi la pakai kas0t..bukak2 pintu tenguk2 hujan!
adoiy~cena nak pi  tunggu bas nieh..kami pi naik moto..satgi basah abeh la..
ayah aku lak dah pi kerja dah..
abang aku kata tak yah pi k0lah la...
aku sedih la an..dah eksaited semu tengok2 tak jadi..:(
aku pun masuk la bilek..dengan air mata duk bjurai tu..haha..
salin2 bj semua,tr0s ms0k balek lam slimut..nak smbng tid0!
pastu tiba2,ayah aku k0l..dia suruh aku siap2 dia kata dia nak mai ambek aku hntr pi sk0lh..
haha,,,happy glerr aku..:)
hari tu aku pi k0lah pk0i 8 k0t~
haha..:p

14.5.2012
hari aku naik bas pi sk0lah!haha..
pastu balek pun bas mai awai...
tapi an,el0k2 bas jalan teng0k tayar bas lak pancit!
adoiy~banyak bet0i la dugaan..
kami pun duk la dlm bas tu dk tunggu bas pk0i 3..
tapi tgk2 bas tak mai pn..
sdyh glerr aku..
nak balek ngn sapa la lak nieh..
nak k0l ayah aku sruh mai ambek pn ksian kt dia..dah la baru balek keja..
naseb bek la ada kawan yang aku baru kenai tu ajak aku balek ngn dia..
alhamdulillah~
:D


16.5.2012
hari ni hari guru...tapi aku p0nteng!
haha..:p
mula2 tu punya la eksaited dftr nama mas0k music chair..
teng0k2 tak pi pn..
haha...

17.5.2012
ok,hari ni hari pnut0p orientasi!
haha..akhirnya...
mngu dpn dah start blajr wei!
tak0t la pulak..hmm...
uj0ng ta0n ni lak stpm untk smstr 1..
fiuiy0o0...kena study hard nieh!
hehe..

semalam aku jalan2 nampak blackberry warna putih...segak n0h!haish..bkenan lak aku..:ptp sorry la whai bb..aku hanya mmpu mmuja mu dr jaoh~haha..mahai sgt k0t!







gua tempurung!!(entry bergambar)

assalamualaikum!

nak tau dak,nak tau dak??
haaa~hari sabtu ritu aku pi meneroka gua tempurung!
besttttt~
hehe...

rugi la sapa tak pi tu...
ramai gak la kami pi ari tu,9 orang..
bertolak dari lumut dalam pukul 8 lebih2 camtu la..sampai kat gua tempurung tu pun pukul 10 lebih2 gak..hee~
sampai ja sana,maklang aku pi beli tiket..

kat kaunter tu dia kata kalu nak masuk dalam gua WAJIB ada torclight..
sekurang-kurangnya dua orang satu...

jadi,memandangakan hari tu kami terlupa nak bawa torchlight terpaksa la beli..
hmmm..kaya la makcik jual torchlight tu..hehe..:p
pastu kami pun duk tunggu la kat luar gua tu...tunggu giliran nak masuk la..
haa..kalau nak tau,kat situ ada 4 tour...

1st tour tu xdak la mencabar sangat..nama dia "golden flowstone"..

lebih kurang 40 minit ja pi ngan balik...
sat ja an??konfem x puas!haha..

2nd tour lak nama dia "top of the world"
yang tu lak,lebih kurang 1 jam 45 minit pi ngan balik...
dua2 tour tu tak mencabar wei..kalu nak pi,pi yang tour ke3 ngan ke4..
baru basah kuyup~hehe..
3rd tour nama dia "top of the world& short river adventure"
perjalanan pi ngan balik lebih kurang  2 jam setengah..

4th tour,yang aku ikut nama dia "grand tour"
perjalanan pi ngan balik lebih kurang 3 jam setengah..

haa~amacam??best an...hee~
k,bila dah masuk dalam tu.ada la tour guide yang guide kami...kalau tak,memang sesat la jawab dia..:p
nak tau tak,dalam tu an ada 2000++ anak tangga~haa...penat gak mendaki...tapi anak tangga tu termasuk yang turun sekali la...

kalau tak,semput~

haa~nampak tak macam tulisan cina tu??
tu la peninggalan komunis dulu..
depa tak dak keja duk pi conteng dinding gua~
haha..:p
nampak dak??
macam muka perempuan an??
hebat sungguh kuasa ALLAH~
ni ada kat dinding gua tempurung tu la...
ni lak bentuk dia macam jellyfish an??
cuba tengok betul2..
an3??
haa..tu nampak macam orang tua duk pegang tongkat..
nampak dak??
ala..nampak la...
dia duk terbongkok..pastu pegang tongkat dia..
nampak??
nampak dak cangkul2 kecik2 tu??
haa..tu la alat2 pelombong biji timah dulu..
depa tertinggal kot~
hee..
kat sini sejuk ja..
nak tau sebab apa??
aku pun tak tau..hehe..
tapi,kalau duk sini sejuk ja...rasa angin..
best~
tapi kalu ikut tour guide tu la an...ada pressure~
sebab tu la angin tu boleh jadi kuat kat situ..:)
yang ni pulak..
hampa kenai dak osama laden??
ha~kat dalam gua pun ada dia tau..
dalam gambar nampak tak jelas sangat wei~
tapi kalu duk depan mata,jelas gila..
boleh nampak sebijik2..
memang betol macam dia~
kuasa ALLAH an...
tu nampak dak pelekat hijau kat baju aku tu??
GT tu maksud dy grand tour la...
hehe..
ni la laluan yang aku lalu!
bez o0o..
haha..
time ni mang merangkak,menyulur,jalan itik semua ada..
hehe..
ni baru la nama dia adventure~
lepas ja kelur daripada air2 semua tu,aku pun ambek la port..
nak buat apa??nak buang pasir dalam kasut l0rr~
haha..:p
pastu,aksi snap2 pun bermula la...:)
dalam air~
sejuk ja..:) 
tengok??
cukop 9 orang..
hehe..
haa~ni kat hujong gua!
time ni lapar tak terkata la an...
hehe..
makan ja makanan bekal yang bawak  tadi..
tak masuk air pun..:)
perot dah kenyang,op c0z la men air~
:p
pastu,semua pun mula la perjalanan balik..
tengok gambar atas tu..
haa...takut o0i~
licin...nasib baik la ada orang tolong sambut kat bawah..
kalau tak,jatuh sakit la punggung aku..:p
curam o0o~
ni lak nama di lubang tikus!
hee~
sempit gak la lubang tu...
tapi as usual..
mesti ada orang sambut kat bawah tu..
hehe...
time ni memang tak lambat dah nak sampai keluar~
hehe..
bez 0o~
sungai yang kat luar gua tu,laju gila air dia!!
aku pun banyak kali gak la nak hanyut..
hee~
keluar ja gua tempurung,penat wei~
tapi best!!
haa~lepas salin baju,solat semua,
kami pun mula la perjalanan balik lumut~
otw tu,singgah makan dulu la an..
hehe..
pastu,maklang aku saja la bawak pi kellie's castle..
tapi tak masuk pun..
sebab depa tak mau masuk..
penat wei~
masing2 muka letih ja aku tengok..
hehe..
naik ja keta balik,mata aku pun lelap terus!
sampai la rumah..
hee~
tu ja la k0t kali nieh!
gua tempurung memang best!!
tak rugi wei pi situ~

sorry kalu lambat loading~gambar banyak...hehe..:D
 pic source:google image(sikit2 la aku amek..:p)