sem 2,DONE!

assalamualaikum!
lama angat asanya aku tak update blog kan..
hee...
dulu time aku spent time kat rumah ayah aku,tiap2 hari mesti aku cakap yang nanti bila aku dah balik lumut,aku nak update blog aku!kalau boleh,hari2 nak update!
ahaha~~
tapi sekarang bila aku dah ada kat lumut ni ha,on lappy pun aku malas~~
hoho..
masa aku banyak dihabiskan dengan tidur,of course!haha~
pastu duk menggedik2 kan diri di dapur..
nak kata tolong tok aku masak,dak pun..tapi saja duk tengok tok aku masak..haha..
nak belajar lah!
kata nak kawen an tak lama lagi nabilanajwa??
hahaha!!!
berangan tak sudah!!
ok2..
tak lama lagi,dah nak masuk tahun baru kan??
sat ja rasa..lepas ni 2014 la kan?
hmm...banyak sangat kenangan aku dekat 2013 ni..
ada pahit,ada manis..ada suka,ada duka..
semuanya selang seli..
masuk ja januari 2014,bermulalah kehidupan aku sebagai seorang student nurse semester 3!!
yeay!!
haha..
alhamdulillah..aku syukur sangat dapat lulus exam pastu dapat masuk sem3..
even result aku sama ja pointer dia dengan sem lepas,tapi aku tetap bersyukur!
bukan mudah tau~~
in shaa allah,masuk sem3 nanti aku nak upgrade sikit ah result aku tu..
hee~
sem3 tak la seteruk sem2.. in shaa allah boleh punyalah!
ngee~~
dalam taon 2013 ni,banyaaaak sangat yang aku dah belajar..
aku belajar untuk matangkan diri aku dengan pengalaman..
aku rasa bersyukur sangat sebab diberi peluang untuk study under SPA nieh..
dulu..time aku sekolah,macam2 sangat cita2 aku..macam2 aku nak jadi!haha..
tapi kerjaya nurse tak pernah aku cita2kan!
haha...tak sangka,sekarang yang nilah kerjaya yang aku agung2kan..
aku tak pernah malu kalau sedara aku tanya aku study apa sekarang...
dengan bangganya aku jawab yang aku study nursing!
haha...
sebab apa??
sebab sepanjang aku study nursing ni banyak dah aku belajar..
banyak sangat2!
dan semuanya adalah untuk kebaikan aku sendiri...
pengalaman dalam berhadapan dengan pesakit adalah satu faktor yang boleh mematangkan fikiran aku..
sekarang aku dah boleh dengar nasihat orang..(:
aku dah pandai menyusun ayat sebelum aku cakap..(:
aku dah pandai melawan..aku tak kan biarkan orang pijak kepala aku..(:
aku jadi seorang yang lebih menghormati orang lain..even orang tu aku tak kenai..(:
aku tak mudah marah...dan aku selalu anggap apa yang jadi sebagai satu ujian..
sekarang aku lebih berfikiran positif..(:
aku dah tak sesuka hati aku dah menilai orang..(:
bila aku nampak seseorang dalam kesakitan,kesusahan,aku rasa macam aku yang ada kat tempat dia...
dan sekarang perkataan terima kasih memang sangat2 mudah untuk aku luahkan..(:
syukurnya rasa!! :')
aku tak rasa aku boleh simply ubah perangai aku nieh kalau aku tak masuk bidang ni..
memang aku percaya..setiap apa yang ALLAH SWT aturkan untuk setiap hambaNya pasti ada kebaikan..pasti ada hikmah,kita hanya perlu percaya pada takdir..:)

dan aku sangat2 bersyukur sangat dengan apa yang telah ditakdirkan untuk aku!(:
aku harap sangat yang taon 2014 yang akan datang nanti akan memberi sesuatu yang lebih daripada taon 2013..
IN SHAA ALLAH!
ok,last pic memakai pit hijau!
ahaha~
naik sem depan,pit biru menanti~
ngee...
babai~
assalamualaikum!







final exam!

assalamualaikum!!
hee~ lama dah kan asa aku tak membebel di sini..
sorry sngat2~~
hari tu lepas ja abeh mid sem,terus praktikal dalam wad..
paham2 ja la bila dh start praktikal dalam wad,memang lifeless ah aku..
haha...
kalau kerja pagi,balek tu memang terbongkang ah tidur walaupun ada kelas prep..ngee~~
kalau kerja petang lak,pagi tu ada kelas prep,ptg kerja balik kerja,memang tidur ja la..
nampak dak kepenatan aku disitu??
hmm...
sapa yang pernah jadi student nurse ja kot asanya yang paham life aku sekarang..
haha...so,student lain jangan nak komen banyak sangat!!
life as a student nurse memang penat!
tak dapat dinafikan lagi la...
jadi tak dak masa la aku nak mengadap laptop ni haa~~
hehe..mengadap fon ja la yang aku mampu..
ngee~~
sekarang ni pulak dah masuk minggu akhir sebelum final exam!
fuhh~ cuak kot!!
eh! jap,nak gitau yang result mid sem aku yang dah lepas tu,alhamdulillah semuanya lulus dengan jayanya!
hehe.. syukur sangat wei! alhamdulillah~ :)
ok,tak semestinya bila aku lulus mid sem,final aku lulus gak an??
haa~ ketaq pqot cek weii bila duk pikiaq pasai final nieh..
hish!
study memang aku study,tapi aku takot bila masok dewan nanti otak aku blank~
hmm..
apa2 pun wish me luck final nnt eah~!
aku start exam 6/10 smpai la 15/10..
hee~~
:D



ok,saya nabila najwa mohd termizi,dengan ini memohon maaf jika pernah melakukan salah,terkasar bahasa dan termengutuk..semua2 nya lah~
hee...minta maaf banyak!
sesungguhnya aku hanyalah insan biasa yang tak lekang dari melakukan kesilapan..(:

semester 2!




assalamualaikum!
hah! disebabkan slip di atas la sekarang dengan rasminya aku masuk sem 2!!
ALHAMDULILLAH~
seriously,memang aku bersyukur gila sebab aku tak gagal pastu aku tak yah repeat paper..
syukur sangat!
^.^
now,aku dah ada pangkat dah!!
haha..ciwi sat..
:P
ya la..dulu aku pitless lani aku dah pakai pit hijau dah..
haha..
kalau masuk wad tu takdak la orang nak panggil geng2 aku PPK..
haha...












tengok smuua tu geng2 kelas aku!
kami dah sem2!!
yeay!
haha..
tapi,seronok2 gak..sem 2 ni la puan2,senior2 cakap killer sem..
sebab apa killer sem??
sebab sem ni banyak dah kill org..
haha..
just kidding~
:p
killer sem sbb sem 2 ni ada 6 kod semuanya..
banyak an??
haha..
pastu dah la kod banyak..
subjek2 dia pun mmg killer ah an..
haha..
kalau time sem 1,kami belajar semuanya yang normal..
tapi time sem 2 ni kami belajar semuanya yang tak normal!
whoaa~~
contohnya macam skin disorders,cardiac disorders,respiratory disorders..
banyak lagi la,,
kesimpulannya sem 2 ni kami banyak belajar pasai penyakit la..
ya la,yang tak normal tu la jadi penyakit an??
yang normal tu sihat la namanya..hehe
err..setakat sekarang bila dah belajar semua nieh,memang otak aku rasa berat gila dah!
haha...
kalau sem lepas aku study last minute,tapi sem  ni aku dah start study dari awai..
takut weih~
otak aku ni pun bukannya geliga sangat..
dah nama pun killer sem,buat apa la aku nak rilex2 lagi an..
haha..
nanti tak pasai2 kawan2 aku dah masuk sem 3,aku still lagi kat sem 2..
tak mau...
:(
puan aku cakap sem ni ja berat..
nanti dah masuk sem 3 ringan sikit dah..
:)


kami semua kumpulan 2..
act,puan yang tentukan kumpulan since cuti sem,sem lepas..
first2,memang aku tak leh nak masuk sangat ngan group aku nieh..
sebab??
ya la..sebab sem lepas aku group ngan orang lain..
pastu sem lepas aku ni malu2 sikit..
haha..so.tak dak la nak bergaul sangat dengan orang..
so,sapa rapat dengan aku ja aku kawan..
haha..
:p
tapi memang ALLAH tu maha adil an..
group aku sem ni semua otak gila2 pastu mulut depa...ya ALLAH~
memang tak leh nak senyap..haha..:p
kalau ada buat kerja kumpulan pun an,confirm2 la lambat siap..:p
haha..
sembang banyak..
so,bila aku masuk group ni otomatik mulut aku ni pun makin ringan la nak cakap..
haha..
tengok??
aku sekarang dah tak jadi,katak bawah tempurung lagi dah..:)
lagi 1,dalam group aku nieh,aku yang paling manja..
haha..
(wekk~!muntah hijau hampa baca noh..:p)
tapi memang betoi pun la..
depa sampai panggil aku 'anje' dalam kumpulan tu..haha
kalau depa nak cakap dengan aku,confirm cakap lembut2 ja..haha..
hari tu,tah macam mana tah ada orang saja2 la nak marah aku..
pastu ida cakap "jangan la marah bella..kami semua dalam group ni sayang bella tau sebab dia manje.."
haha..
kembang tekak aku dengar dia cakap..:p







tips stay up pagi hari..:p

assalamualaikum!
hehe..
apalah demam aku an sampai nak buat tips saty up segala mak nenek..
haha...tapi,aku cuma nak share ja cara aku..bukan nak suruh hampa ikut pun! :p

 ok,kita mula nah...
antara intervensi- intervensi yang perlu hampa lakukan time bangun pagi tu:
(err..maklumlah,ni blog misi..so,kena la ada istilah misi tu nah..)


set alarm,letak lagu membingitkan telinga


haa~ni aku tau..mesti ramai duk buat dah an??
betoi dak??
baik mengaku ja la..haha..:p
bangun tu,baca la doa bangun tidur..confirm tak tidur balik punya!
gerenti!
hehe...

jalan-jalan

dah bangun tu,wajib kena jalan2 sikit!kalau tak,ngantuk wei~~aku tau la..haha..so, bangun la pi toilet..
buat la apa yang patut an,basuh muka ka,ambek wuduk ka...

solat

haa...dah jalan2 tadi apa salahnya hampa guna sikit masa hampa tu...buat la solat sunat tahajjud ka..sunat hajat ka kan...sebab kalau hampa ngantuk2,basuh muka pastu terus mengadap buku,memang terlentok balik la jawabnya..haha..:p
solat tu kan merupakan senaman...haa~kiranya hampa dah pun senaman aal2 pagi..hehe...
baru la oksigen yang tak berapa cukup kat otak tu sampai kat otak dengan secukupnya!
:D

buat air

haa~~bila buat air,baru la ada semangat sikit nak study...kan3??
hehe..buat la air nescafe ka,kopi ka,apa2 ja la..asalkan air..
macam aku,aku minum nestum!
haha...aku ni kalau bangun confirm lapar!pastu nak study pun tak dak semangat..
sebab tu la aku minum nestum!
kenyang pun kenyang...hehe..:p
dah cukup lengkap semua..tunggu apa lagi,mula la study!
haha...

makan coklat

ok,time study tu,hampa gerit-gerit la sikit coklat tu..tak kisah la coklat cadbury ka,vanhouten ka..tak kisah la..janji coklat!
sebab apa?
first,bila mulut hampa duk buat senaman tu,tak kan la hampa boleh tidur kot..haha..
kalau boleh,hampa memang hebat la! :p
second,kesian la kat otak hampa...awai2 pagi dah guna dia..duk perah-perah dia lak tu..
jadi,bagi la dia sikit makanan...coklat an boleh bagi tenaga...COKLAT BAIK UNTUK KESIHATAN BUKAN MENGGEMUKKAN! ingat tu..:p

dengar lagu

pastu an,kalau dah lama2 study tu memang la akan mengantuk jugak an??
kan2..haha..
ok,senang ja nak atasi masalah ni,hampa bukak la lagu yang agak2 boleh buat hampa melalak..tapi dengar ikut headphone sudah la..satgi sian roomate hampa..tekejut..
haha..:p
pastu tunggu apa lagi!melalak la!
tapi tak yah bagi keluar suara tu...buat mulut ja..hehe..satgi kalau hampa duk melalak pagi2 buta tu,orang kata hampa histeria lak..haha..:p
tengok!lepas tu mata pun segar dah!
tak ngantuk dah!
hehe..confirm!
pastu sambung la study balik...

haa!tengok,kan dah pukul 6...
lepas tu,kalau ngantok lagi tak payah tidor dah....pi ja mandi..memang fresh ah!
sebab nanti kalau ampa tidur,mesti terlajak...


pastu bila dah bangun lambat tu mesti mood ampa hari tu memang spoil gila..
percayalah~~hehe...
eh2!
ada satu lagi,

mulakan hari dengan senyuman

aku rasa ni pun boleh masuk dalam salah 1 intervensi untuk kurangkan mengantuk...kan3??
haa...nak gelak ketawa time2 pagi hari ni senang ja..haha..aku selalu buat! :p
hampa pi ja kat kawan hampa yang hampa rapat la...yang memang paham perangai hampa..pastu buat la mngada2 sikit!haha...:p
otomatik,bila dia gelak hampa pun sure gelak gak!confirm punya~~haha.. 

haaa...tu ja la yang selalu aku buat kalau bangun study pukol 4...dijamin menjadi!
haha..dalam kelas time puan tengah lecture tu,kadang2 ngantuk gak...tapi nak hilangkan ngantuk aku makan ja...so,kalau dalam kelas mulut aku mesti tak berhenti duk menguyah...pastu bawah meja aku penuh dengan sampah,dalam beg lak penuh dengan makanan!!haha..:p

tu ja la kot intervensi2 nak kurangkan mengantuk yang selalu aku buat..kalau hampa rasa boleh diguna pakai,amalkan ja la.. hehe..tu ja la

suasana hening di pagi hari..:p








EXAM!!

assalamualaikum~~
ha!
minggu depan punya minggu depan aku exam!! (26/3/2013)
whoaa~~
sedia kah aku??
aku pun tak tau...hehe..
bila puan tanya berapa peratus dah aku study...aku blurr~~
haha...nak cakap apa?kalau dah memang 1 peratus pun aku tak mula lagi...haha..:p
terbaik ah nabila najwa...
masa aku banya dihabiskan dengan tidur!
hehe..aku taktau la apa yang penat sangat..
padahal aku duduk ja dalam kelas..
dari pukul 8 pagi sampai la 5 petang..bukannya duk angkat batu bata pun...ish3..
penat otak kot..hihi..
biasa la tu an..student..:p

bila time malam lak,elok ja aku buka buku,mulut aku terus menguap..pastu,klu aku stay gak baca,tesengguk-sengguk ah aku..haha..
nabila najwa o0o nabila najwa...bila nak berubah pun tak tau..
tapi alhamdulillah la..setakat sekarang,bila ada test dalam kelas markah aku tak la ter0k sangat...sedang2 ja...hehe..#Alhamdulillah..:)

eh!nak tau dak,sehari sebelum aku exam (25/3/2013)

aku dah pi SE (supervise experience) dia macam pi melawat wad2 yang aku kena bertugas nanti (30/3/2013)....time tu la nak kena tengok jadual bertugas...nak tengok aku kena jaga cubical mana..haa..time tu la..tapi kan...tapi...nak tau dak????
dalam masa sebulan aku kerja nanti,ada dua wad aku kena jaga...dua2 tu wad lelaki weiii~~
macam nak nangis ja rasa...:'(
nanti aku nak bed sponging macam mana??
huwaaaa~~~:'(
nak buat macam mana lagi...redha ja laa...sobsob..:'(
nama pun tugas kan..hehe...



err..kemaren ada hari kebudayaan..hehe..
aku tak join pun..just tengok ja..:p
yana join ah..dia masuk tarian..:)









apa2 pun,doakan aku eyh untuk exam nanti!!
doakan tau!!
hehe..bye2..
gud luck to me!
:D




happy..^.^

yeah!
aku happy gilerrr skarang tau dak??
haa...mai cek nk bg tau..
tp bg tau apa eyh??
haha..:P
aku pn xtau psai pa aku rasa life aku happy ja skrg..
haha..
tapi orang cakap buat apa nak bagi tau an bila rasa happy..
tapi...ikut suka hati aku la!!
haha..:P
eh!nak tau dak??
aku dah dapat dah nurse kit aku!
eh betoi dak nurse kit tak tau...hee~
aku pun tak tau la nak panggil benda apa tu..
tapi dia tu macam set yang kita kena bawak la time masuk hospital nanti..
jom kita tengok gambo!






dalam beg ni ada macam2!
adal stetoskope!
hee..tak sabo lak rasa nak guna time CE nanti! 
nampak mcam orang pro ja..haha
ada pulak BP set..
untuk nak ambek tekanan darah..
macam2 la !
semuanya kprluan nurse nak ambik tanda2 vital ke atas pesakit..:)
hehe...





tadi an aku kluar beli fail untuk program mentor mentee tu..
pastu ada la ternampak kek coklat!
fuh..mmg tak tahan aku..
haha..wrna dia mmg menggoda..:p
sekali 2 aku rembat..haha..
kenyang!
puas hati aku..^.^


ee!apa tu??
haha..
nak tau dak.dalam bilik aku ni banyak gilerr semut!
naik geram aku dibuatnya..
padahal bukannnya aku ada benda2 manis pun..
saja ja ngada semut nieh..
pastu ada la sowg member aku nieh,charis..
dia cakap dia letak bedak ja kat dalam bilik..
bagi semut tu takut..
haha..
aku pun apa lagi,balik bilik terus trabur bedak!
haha..:P
maka hsilnya macam tu la..




err..aku pun tak tau apa aku nak post sebenarnya..
macam random post ja la..
sorry eyh..
simple ja post kali nieh..:)





diriku dr cinta

assalamualaikum!

nampak tajuk kat atas tu macam aku ni dr. cinta pulak an?
haha..
tak dak la wei..
aku cuma dah jatuh hati dah kat satu blog nieh..
terima kasih la kat kawan aku,pipah a.k.a miss ammonia..:P
haha..
dari blog dia la aku dapat link blog dr. cinta nieh..
mula2 aku tengok macam biasa ja..
pastu bila aku baca entry2 dia..
perghh~!
terus terpikat kot~
haha..
best tau..semua entry dia berunsurkan islamik..
kalau sapa yang tak minat pun pasal islamik2 nieh,aku yakin la pasti akan terminat punya bila baca entry2 dia..
pandai betoi dr. cinta nieh main dengan ayat2..pastu dia punya nasihat pun mmg terbaek la..
aku suka!
haha..
tambah2 pulak ngn doodle dia,banner2 dia..
memang menarik minat org utk baca!
tunggu apa lagi wei!
jom la pi melawat sana!
best~
dijamin tak buang masa!
dan mesti hampa semua pun jatuh hati kat blog nieh!
:D




banner2 semua tu aku dapat dari dr.cinta la!
:)





kknc(kubang kerian nursing college) =D


pd tanggal 2.1.2013,bermulah lah 1 khdpn yg baru bg aku di kkkk@kknc..

haha..:p
ayat x leh blah..:P
fisrt time jjak ja aku kat kolej tu,aku ckp dlam ati "ya allah~cantiknya kolej aku..."haha..
tapi time turon keta nak cari tmpat dftar,ad la pak guard sorang tu cakap"la..ni bukan kolej jururawat...ni USM la..kolej jururawat ada kat seblah nieh..yang cat warna oren tu.."
nmpak tak permainan dia??
haha...
hancur hati aku..:P
kolej aku sebijik macam sekolah!tapi aku rasa sekolah aku besar lagi kot..
haha...tapi aku tak kisah..nampak ja luaran x elok..tapi dalaman dia cantik ouh~~
cantik macam mana?haa...tak dak masalah disiplin...makanan dia pun okey..kalau nak cari makanan kat luar pun harga dia tak mahal sangat sbb ad MYDIN!
haha..:p
puan2 yang mengajar pun semuanya berdedikasi...memang OK la!
aku bersyukur la dapat kat sini..:D
alhamdulillah~
lps dftr2 semua tu an,dapat la kunci bilik sorang satu...
tak sbr gila aku nak tengok bilik...haha..
dalam hati aku cakap,harap2 la dapat bilik yang selesa..dan taraaa~~
haa..luaran bilik aku..:p
haha...yang kat sebelah aku tu la roomate aku!
nama dia yana..umur lak 22 taon..
fisrt time jumpa dia,dia tak bagi dah aku panggil dia kak..
bukan sebab dia perasan muda la..tapi sebab dia tak mau ada gap antara kami..
baik an?
aku suka !
macam2 dah aku duk sembang dengan dia..best tau kawan dengan dia nieh!
peramah..:)
aku tak pernah rasa dia tua pada aku..haha..duk rasa macam kami sebaya ja..^^
apa??nakngorat??
tak boleh!haha...dia dah berpunya la wei~~
boleh kata tiap malam depa duk gayut..haha..happy sungguh!
aku lak??study la...tak dak masa nak cintancinton semua tu..:p
haha...caya la sangat...padahal tido ja lebeyh~






haa~~macam tu la,keadaan bilik aku..
mmg la kcik tapi selesa!
haha..:)
spnjg mnggu orientasi hari tu,mmg life aku padat gilerr~!
time tu aku rasa macam nyesal ja masuk bdg nursing nieh..haha..smpai tpikir nak tarik diri tu~
haish!tapi nasib baik la puan2 kat situ banyak bagi nasihat kat kami semua..
pastu aku tak ingat nak balik dah!haha..:P
biasa la orientasi an...mmg la jdual padat..
nursing an kena punctual...so,klu nak pi kelas ka ad aktivti apa ja,kami wjib ad dah kt kelas 15 minit sblm kls bmula..jadi,life aku time tu mmg kalut!haha..
tapi skrg??
skrg aku dh ok dh..
dh best dah..haha..
dun wory eyh..:P
tapi an..first time,masuk kolej nieh an aku taktau la pasai apa perasaan rendah diri aku tu macam menghantui aku..smpai kdg2 aku nak bercakap dgn orang pn aku malu..
wat da hell is dat???
aku tak suka la ada persaan rendah diri yang melampau macam nieh..
ish3..nak tau pasai apa?
pasai depa semua segak2...serius cakap group aku 1/2013 mmg semua lawa2 kecuali aku...
sapa tak rasa rendah diri wei~~
tambah lak dengan ketidak sempurnaan aku nieh..lagi btmbah la persaan rendah diri tu...
tapi skrg aku tak rasa sgt dh prasaan tu..
alhmdulillah~~
tapi keyakinan aku tu still lg rendah..haha..
klu aku presnt kt dpn pn mesti ja nk tgelak2..haha..
kawan2 aku pn dah sedia maklum dah prangai aku yang satu tu..:P
sblm abeh program orientasi,puan ada la bawak kami semua pi jalan2 tujuk tempat yang penting..
macam hentian bas,airport,hntian keta api..
pastu dia bawak kami pi shopping~
haha..
kat pangkalan.kubur..
aku tak beli apa pun kt sana..
just jalan2 tengok barang..hee~
pastu an ada satu bnda yang mnarik phtian aku aw!
tengok la aiskrim kt bwh nieh!

dia aiskrim biasa ja..tapi macam2 dia bubuh dalam tu menjadikannya lebih lazat!
haha..:P

 tengok2..muka happy sbb orientasi habeh dah!
haha..
tp happy tera mana sgt~
lepas nieh banyak la yang nk kna bljr~


tengok tu..
fuiy0o0o~~
bnyak nya buku!
haha..
mampu kah aku?*jeng3!
insyaallah~:)
harap allah pmudhkan la sglnya bg aku..^^





tapi an memang perangai aku dari sakrang tak dapat nak di ubah lagi la..
aku kuat tidur weih!!
macam mana eyh nk hilang kan perangai buruk nieh??
klu puan cakap esk ad test baru la aku nieh kalot study..
klu x,hampeh!
pgg buku pn payah..haha..
jujur cakap wei blh kata masa aku kat kolej bnyk dihbiskan gn tido!
tapi rumet aku mmg rajin gila weih!
haish!aku mmg tabik spring la kt dy..
tiap2 mlm tido lewat..
asyik study ja..
x pun bgayut!
haha..:P
jgn marah ea..^^
tapi aku tak la seteruk yang disangka..
aku pun study gak la..
tapi aku ni plek sikit..
time aku study pukol 10 @ 11 mlm smpai la pukol 3 pagi..
tak pun aku tidur dulu,pastu pukol 4 aku bangun study..
awt lewat sngat??
ikt suka aku la!!
haha..:P
nak tau x awai2 tu aku buat ap?
aku tidur la weih~~
haha..
dah puas tido baru la aku ngadap buku..
xpatut langsung!
patutnya aku lebih utamakan study la dari tidur an?
tapi nak wat cena..
kalau jasad aku study tapi hati aku ni dh tido,tak guna gak an...
tak masuk pun apa yang aku baca tu...
jadi,prinsip aku,tidur ttp nombor satu!!
haha..
err..kalau aku bangun tengah2 malam tu aku tak ngantuk ka eyh?
tipu la kalau aku cakap tak ngantuk..
tambah2 lagi tengok rumet aku sedap ja duk peluk bantal..haha..
aku tahan rasa ngantuk tu dengan makan!
hoho~
tiap kali aku bangun pagi nk study ja,mesti mulut aku pun tak berhenti duk mngunyah..haha..:P
baru la tak ngantuk weih!
haa~~
tu la rahsia aku..
smpai skrg nieh an,aku tak payah nak set alarm dh..
automatik aku akan bangun sendiri..
sebab apa?
sebab lapar la..
haha..:P
tapi an sejak aku duk sini an,berat badan aku memang naik mndadak gila..
sblm nieh berat aku 46 ja aw..
tapi bila timbang balik sebulan lps aku dk sini berat badan aku jadi 49!
huwaaa~~~
3kg tu wei!
mampus aku..dah la tiap2 bulan kena timbang berat badan..
:'(

tengok buku tu!
nak bagi alasan apa la time timbang bulan depan nieh..
haish!

eh nak tau tak!
aku dah dapat geng aw duk kat sini..
kami nama an geng tu "Lousy group"

ataupun LG la..haha..glamer siket..
lousy tu sbnrnya nama saintifik bagi kutu..haha..
kami buh nama tu bukan pasai kami semua ada kutu..
TIDAK sama sekali eyh!!!
kami bubuh sebab kalu time makan an,kami tak suka beratur..even kami lewat..
menyelit la kat mana ahli LG yang duduk depan..
hehe..:P
tapi tu dulu la..
skang ni kami semua dh insaf la lps kena tegur hari tu..
haha...padan muka!
hari tu ada la pemilihan pemain peringkat kolej ja pun..
tapi dapat la kredit hour kalau join..
aku ni dari yang tak aktif terpaksa la join gak..nak dapat keredit hours weih~~
haha..:P
aku main bola tampar!!
main 4 game ja..
tapi sakit badan tu allahja la yang tau..haha..
biasa la wei,..orang tak penah2 duk aktif tiba pi jadi aktif..
mau tak tekejut urat saraf aku dalam badan nieh..
haha..:P
err...menang ka kalah tu tak yah tanya la..
for sure la kami...........KALAH!
haha..
takpa la an..
lagi pun kami tak series pun main..
just for fun..;)












KFC TIME~~

haa~~
hari apa tah kami geng LG pi mkan KFC!!
hoho~
cakap macam tak pernah makan kfc ja..=='
abeh riuh kfc tu bila kami masuk..
haha..
mmg terbaik la LG!!
kfc agak jauh la dari kolej kami..
kami jalan kaki ja pi sana..
haha..
bersemangat dak??
hee~








JANJI DITEPATI!

hari apa pun aku tak ingat dah..
tapi ada la program janji ditepati ni la..
mula2 tu puan tak cakap pun yang ada program nieh..
puan just cakap nk pi senamrobik ngn PM..
aku igt an tak dak apa yang menarik pun la..
sampai ja kat destinasi aku tengok ramai gila orang!!
cakap ja senamrobik ngn PM..
tapi kami senamrobik pukoi 8..
pukoi 11 baru PM sampai..=='













MY BEAUTIFUL MALAYSIA

haa~
pernah dengar tak program nieh?
haish!bohong la kalu tak pernah dengar..
hari tu riuh tak sangga dalam tv pasai benda nieh..
kalu taktau gak tu nampak sangat ampa tak ambek tau pasai isu2 semasa..:P
haha..program nieh berlangsung kat pantai irama,bachok,kelantan..
program nieh sebenarnya progaram gotong royong..
tapi,geng aku kutip sampah sikit ja..
snap gambar yang lebih..haha..:P















nyum2!
sedap tengok cempedak..
haha..
kami belicempedak nieh tie nak balik dari bachok..
share duit pastu mkan ramai2..~
haha..

hidup aku panjangggg lagi~~
macam2 lagi aku nak tempuh.
aku nak sangat impian aku tercapai!

semuanya kalau allah izinkan..:)
kita hanya mampu merancang,tapi yang tentukan semuanya Allah..:D
doakan aku berjaya eyh!!